Німеччина готова надати Україні допомогу через хакерську атаку

Німеччина готова надати Україні допомогу через хакерську атаку

Укрінформ
ФРН готова надати Україні допомогу з подолання наслідків хакерської атаки, якої держава зазнала у ніч проти п’ятниці. 

Про це заявив речник німецького МЗС Крістофер Бургер у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Федеральний уряд засуджує серйозну хакерську атаку, яка торкнулася багатьох центральних урядових структур в Україні. Як близький партнер України ми, звісно, готові підтримати її під час цієї важкої кіберкризи», - заявив дипломат.

За його словами, німецькі фахівці наразі інтенсивно перевіряють, яким чином може бути надана допомога.

Читайте також: Сайт Держінспекції ядерного регулювання також зазнав хакерської атаки

У французькому м.Бресті голови МЗС ЄС також обмінюються думками з цієї проблематики. ЄС, як заявив у п'ятницю Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики Жозеп Боррель, готовий допомогти Україні. А Берлін «активно долучиться» до цієї допомоги, сказав Бургер.

Очільники закордонних відомств Швеції та Молдови слідом за Європарламентом висловили свою підтримку Україні, говорячи про кібератаку на українські урядові сайти.

Як повідомляє The Guardian, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, коментуючи кібератаку в ніч проти 14 січня, внаслідок якої були зламані сайти декількох українських міністерств, заявила, що Захід має підтримати Україну перед будь-якою агресією з боку Росії.

Читайте також: Експерт каже, що кібератака на урядові сайтинамагання посварити Україну з Польщею

«Ми маємо бути дуже твердими, доносячи до Росії меседж, що у випадку будь-яких атак проти України наша відповідь буде дуже жорсткою та сильною», - заявила міністр. Вона додала, що Швеція висловлює Україні свою солідарність.

Також міністр закордонних справ та євроінтеграції Молдови Ніку Попеску засудив дії зловмисників, які скоїли атаку на урядові сайти України, та висловив підтримку своєму колезі Дмитру Кулебі.

Читайте також: Дані українців унаслідок хакерської атаки не постраждали - Федоров

«Сьогодні зранку ми дізналися про масовану кібератаку на сайти українських держустанов, включаючи міністерство закордонних справ України. Оскільки розслідування цих атак все ще триває, ми рішуче засуджуємо подібні зловмисні кібердії», - написав Попеску у Tвітері.

Як повідомлялося, у ніч проти 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти, зокрема вебресурси МОН, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства, а також портал "Дія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-