В ЄС засудили хакерські атаки на Україну та пропонують допомогу

В ЄС засудили хакерські атаки на Україну та пропонують допомогу

Укрінформ
У Євросоюзі засуджують хакерські атаки на низку урядових сайтів України.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Ми збираємося мобілізувати всі наші ресурси, щоб допомогти Україні впоратися із цією кібератакою. На жаль, ми знали, що це може статися… Важко сказати (хто за цим стоїть – ред.). Я не можу нікого звинувачувати, тому що у мене немає доказів, але ми можемо собі це уявити", – сказав Боррель журналістам на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у західному французькому місті Брест.

Читайте також: Сайти «Дії» та низки міністерств досі не працюють через хакерську атаку

Він зазначив, що комітет ЄС із питань політики та безпеки, а також кіберпідрозділи зустрінуться, щоб обговорити, як відреагувати та допомогти Києву після кібератак на урядові сайти.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки раніше заявило, що його сайт у ніч проти 14 січня зазнав глобальної хакерської атаки. Згодом речник МЗС Олег Ніколенко поінформував, що внаслідок масованої хакерської атаки вебсайти МЗС та низки інших державних органів тимчасово не працюють.

Служба безпеки України та Держспецзв'язку спільно з відповідними органами державної влади проводить розслідування щодо хакерської атаки на низку урядових сайтів та збирає цифрові докази.

Наразі роботу більшої частини постраждалих державних вебресурсів вже відновлено, решта будуть доступні найближчим часом.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-