Голова ОБСЄ виступає за продовження мандата місії в Україні після 31 березня

Голова ОБСЄ виступає за продовження мандата місії в Україні після 31 березня

Укрінформ
ОБСЄ має сфокусувати свої зусилля на мирному врегулюванні "конфлікту в та довкола України" відповідно до Мінських домовленостей та з повною повагою суверенітету та територіальної цілісності України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Ми повинні сфокусуватися над мирним врегулюванням конфлікту в та довкола України відповідно до Мінських домовленостей та з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності та єдності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - заявив Рау.

Голова ОБСЄ наголосив на важливості роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Він також висловив переконання, що мандат СММ має бути продовжений після 31 березня 2022 року.

Читайте також: Місія ОБСЄ виявила 152 одиниці техніки окупантів поза межами зберігання

"СММ повинна могти повністю та ефективно здійснювати свій мандат на території України", - додав глава МЗС Польщі.

Рау наголосив, що Польське головування в ОБСЄ буде приділяти "особливу увагу покрашенню безпекової ситуації у регіоні ОБСЄ, особливо, що стосується пошуку шляхів мирного врегулювання регіональних та затяжних конфліктів". У своєму виступі він також вказав на необхідність пошуку мирного врегулювання у Грузії, Придністров’ї, Нагірному Карабасі, а також заявив про занепокоєння розвитком подій у Казахстані.

Читайте також: Канцлер ФРН назвав скупчення військ РФ біля України загрозою безпеці в Європі

Як повідомляв Укрінформ, у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні в четвер, 13 січня, розпочалося засідання Постійної ради ОБСЄ, на якому Польща представляє пріоритети свого головування в Організації у 2022 році.

Також очікується, що у своїх виступах делегації країн-учасниць висловляться з приводу нинішньої ескалації ситуації, спровокованої нарощуванням Росією військ біля українського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-