Місія ОБСЄ виявила 152 одиниці техніки окупантів поза межами зберігання

Місія ОБСЄ виявила 152 одиниці техніки окупантів поза межами зберігання

Карта
Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували розміщення 152 одиниці військової техніки збройних формувань Російської Федерації поза межами зберігання у Донецькій та Луганській областях.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба операції Об’єднаних сил повідомляє у Фейсбуці

“Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 152 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема в зоні дій так званого “2 армійського корпусу”, в районі Круглик виявили 30 танків, а саме: танки Т-64 – 15 одиниць, танки Т-72 – 10 одиниць, танки невизначеного типу – 5 одиниць.

Крім того, в районі Мирне виявили реактивну систему залпового вогню – 3 одиниці, самохідну гаубицю – 8 одиниць, буксирувану гаубицю – 12 одиниць, протитанкову гармату – 6 одиниць, міномет – 3 одиниці, танк – 37 одиниць, ББМ- 53 одиниці.

Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань РФ.

Читайте також: Військові РФ на окупованих територіях відпрацьовують «нові способи тактичних дій»

Так, на блокпосту поблизу Новоазовська представник збройних формувань не пропустив патруль місії до пункту пропуску на державному кордоні.

На блокпосту біля Старомихайлівки представники збройних формувань не пропустили патруль СММ.

“Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про систематичне створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів”, - заявляють у СММ ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня окупанти в районі ООС тричі порушили режим припинення вогню. Один військовослужбовець зазнав бойового травмування

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-