Постійна рада ОБСЄ зібралася у Відні – говоритимуть і про Україну

Постійна рада ОБСЄ зібралася у Відні – говоритимуть і про Україну

Фото
Укрінформ
У штаб-квартирі ОБСЄ у Відні у четвер розпочалося засідання Постійної ради ОБСЄ, на якому Польща представить пріоритети свого головування в Організації у 2022 році.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Головне питання порядку денного сьогоднішнього засідання цього постійно діючого директивного органу ОБСЄ – представлення чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Збігнєвом Рау пріоритетів Польського головування в усіх трьох вимірах ОБСЄ.

Поруч з цим, очікується, що у своїх виступах делегації країн-учасниць висловляться з приводу нинішньої ескалації ситуації, спровокованої нарощуванням Росією військ біля українського кордону.

Заплановано, що близько 13:30 (за Києвом) відбудеться пресконференція чинного голови та генерального секретаря ОБСЄ.

Крім того, очікується пресконференція очільника української місії в ОБСЄ Євгенія Цимбалюка, а також посла США в ОБСЄ Майкла Карпентера щодо питань, які висвітлювалися на засіданні Постради щодо "кризи в Україні та навколо неї".

Читайте також: Наступні кроки після зустрічі НАТО-Росія вплинуть на безпеку в Європі - глава МЗС Британії

Як повідомлялося, протягом поточного тижня відбуваються численні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, що була спровокована Росією.

Зокрема, перший раунд переговорів між Росією і США відбувся в понеділок у Женеві. У Брюсселі в цей же день відбулося засідання Комісії Україна-НАТО за участю віцепрем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, напередодні засідання Ради НАТО-Росія.

12 січня у Брюсселі відбувалася ключова зустріч Ради Росія-НАТО.

Ввечері 12 січня ситуацію з безпеки в Європі та навколо України в рамках неформальної зустрічі у французькому місті Брест обговорили міністри оборони країн Євросоюзу, у четвер ця дискусія продовжиться за участю міністрів закордонних справ ЄС.

У четвер також відбувається обговорення поточного стану європейської безпеки в рамках Постійної ради ОБСЄ.

Фото: Василь Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-