Україна вже на 61% виконала Угоду про асоціацію з ЄС – Стефанішина

Україна вже на 61% виконала Угоду про асоціацію з ЄС – Стефанішина

Укрінформ
Україна вже на 61 відсоток виконала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції у Фейсбуці, про це повідомила віцепрем‘єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

"Започатковані євроінтеграційні засідання уряду та Верховної Ради демонструють свою ефективність. Наразі виконання Угоди про асоціацію з ЄС вже становить 61 відсоток. Ми продовжимо й надалі традицію євроінтеграційних днів задля пришвидшення виконання угоди, наближення України до європейських норм та глибшої інтеграції до Євросоюзу", – відзначила Стефанішина під час євроінтеграційного засідання, на якому урядовці ухвалили та підтримали низку рішень, спрямованих на виконання міжнародних зобов’язань України.

За даними Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, зокрема уряд підтримав наступні євроінтеграційні законопроєкти:

"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав інтелектуальної власності", що спрямований на досягнення європейського рівня захисту прав інтелектуальної власності та удосконалення захисту прав інтелектуальної власності в судовому порядку;

"Про географічні зазначення спиртних напоїв", який має на меті запровадження європейських стандартів до спиртних напоїв, що спростить доступ українських спиртних напоїв до ринку ЄС, а також забезпечує виконання Угоди про асоціацію в частині правової охорони географічних зазначень спиртних напоїв;

"Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів", спрямований на створення та функціонування реєстру, створення єдиної уніфікованої електронної системи доступу до інформації про стан довкілля для органів влади та надання кожному громадянину доступу до такої інформації;

"Про водовідведення стічних вод населених пунктів", який впроваджує необхідні умови для реалізації прав громадян на отримання якісного водовідведення за умов одночасного зменшення негативного впливу стічних вод на довкілля.

Повідомляється також, що уряд затвердив технічні регламенти щодо вимог до екодизайну для твердопаливних котлів, вентиляційних установок, зберігання, камер інтенсивного охолодження та шокового замороження, конденсаторних агрегатів і холодильних установок.

"Такі рішення забезпечують дотримання норм екологічної безпеки як для здоров’я людини, так і для довкілля, імплементують європейські стандарти", - зауважили в Урядовому офісі координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні завершився другий етап державної комунікаційної кампанії EUКраїна, під час якого 15 мільйонів українців мали можливість дізнатись про цінності Європейського Союзу і досягнення євроінтеграції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-