«Димова завіса»: У МЗС пояснили, чому Росія запустила фейк про українських дипломатів у Лівані

«Димова завіса»: У МЗС пояснили, чому Росія запустила фейк про українських дипломатів у Лівані

Укрінформ
Фейк про роботу посольства України в Лівані, який запустило МЗС РФ, має на меті створити димову завісу на тлі розгортання справи про контрабанду кокаїну російськими дипломатами.

Про це у Фейсбуку повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

«Вчора ЗМІ повідомили про визнання колегією присяжних суду в Москві винними чотирьох фігурантів. Їм загрожує до 25 років позбавлення волі.  Нагадаю, справа стосується спроби вивезти російським державним літаком з посольства в Аргентині до Росії 400 кг кокаїну на 35 мільйонів євро», - написав Ніколенко.

Таким чином він зреагував на допис у соцмережах речниці МЗС Росії Марії Захарової про те, нібито українські дипломати в посольстві в Лівані за гроші оформлюють туристичні візи громадянам Сирії, які бажають перебратися до Європи, а також «допомагають перетнути сирійсько-ліванський кордон».

«Очевидно, що інсинуації про українських дипломатів стали побічним ефектом російської кокаїнової справи», - додав Ніколенко.

Як повідомлялося, у лютому 2020 року у школі при посольстві Росії в Аргентині знайшли 12 валіз з майже 400 кілограмами кокаїну. Вони були зареєстровані як дипломатичний багаж. Для встановлення осіб, причетних до наркотрафіку, кокаїн замінили на борошно і відправили в Москву. Везти його зловмисники планували російською дипломатичною поштою. Наркотрафік виявився вмонтований в транспортну систему МЗС.

За інформацією ЗМІ, для перевезення вантажу використовували літак спеціального загону «Росія», яким пересувається секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-