Антикорупційна стратегія США остудить багатьох – Данілов

Антикорупційна стратегія США остудить багатьох – Данілов

Укрінформ
Стратегія США щодо боротьби з проявами корупції в глобальних масштабах зачепить корумпованих осіб у багатьох країнах.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"США перед зустріччю (президентів США та РФ – ред.) прийняли стратегічний документ, який має на меті боротися з корупцією не тільки в США, а взяти на себе лідерство в боротьбі з корупцією в усьому світі. Це фундаментальний документ, який багатьох остудить - тих, хто вважає, що вони далі будуть займатись клептократією ... в своїх країнах. Він спрямований на ті країни, де авторитарні режими крадуть з бюджету гроші", - заявив Данілов.

На його думку, коли суспільство ознайомиться з цим документом, побачить "дуже багато цікавих речей".

"Те, що стосується нашої країни, - він так само буде мати до нас стосунок, і всі ті люди, які в попередні роки займались тими чи іншими речами, вони будуть розуміти, що вони на сьогодні вже перебувають під контролем відповідних служб, яким у Сполучених Штатах доручено згідно з цим документом займатись цими речами», - заявив секретар РНБО.

У цьому зв'язку він зауважив, що вперше в історії США цим питанням безпосередньо опікуватиметься Центральне розвідувальне управління.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня Адміністрація Джо Байдена вперше оприлюднила документ, який окреслює стратегію США щодо боротьби з проявами корупції в глобальних масштабах, а також визначає п’ять напрямів зусиль у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-