Байден оголосив глобальну ініціативу боротьби з корупцією

Байден оголосив глобальну ініціативу боротьби з корупцією

Укрінформ
Президент США Джо Байден оголосив про запуск нової ініціативи відновлення демократії в усьому світі, яка передбачає зосередження зусиль Вашингтона на просуванні демократичних цінностей, прозорості й підзвітності урядів у глобальних масштабах.

Про це він заявив у на початку роботи саміту за демократію, який зібрав глав держав та урядів, політичних і громадських лідерів та активістів з усього світу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я радий повідомити про запуск президентської ініціативи з відновлення демократії, яка зосереджуватиметься на нашій дипломатії та програмах міжнародної підтримки з метою посилення демократичної стійкості й прав людини в глобальних масштабах»,- наголосив глава Білого дому.

Нова ініціатива доповнює оприлюднену цього тижня першу стратегію США з протидії корупції, спрямовану на міжнародну співпрацю для посилення прозорості, притягнення до відповідальності корупціонерів, а також зменшення їхніх можливостей щодо укривання активів та відмивання грошей.

«У взаємодії з Конгресом ми плануємо залучити щонайменше $224 мільйони (за уточненням Білого дому, $424 мільйони - ред.) наступного року, щоби посилити прозорість та відповідальність урядів», - заявив Байден.

Він підкреслив, що нова ініціатива буде спрямована, зокрема, на підтримку свободи ЗМІ, боротьбу з міжнародною корупцією, підтримку демократів-реформаторів, просування технологій, які зміцнюють демократичні процеси, а також забезпечення справедливих виборів.

З цією метою за допомогою Агентства з міжнародного розвитку США (USAID) буде створений новий фонд, який захищатиме журналістів від наклепів та дискредитації. Це передбачатиме, зокрема, юридичний захист журналістів-розслідувачів для того, щоби вони могли виконувати свою викривальну роботу по всьому світу.

Крім того, адміністрація США планує запустити нові програми для підтримки антикорупційних зусиль громадянського суспільства, медіа, академічних та інших кіл, а також з метою викриття фактів відмивання грошей.

Як повідомляв Укрінформ, саміт за демократію, ініційований Сполученими Штатами, проходить у онлайн-режимі. Захід проводиться в контексті стратегії адміністрації Байдена щодо зміцнення демократії в усьому світі на тлі посилення автократичних урядів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-