РФ заплатить високу економічну і політичну ціну за агресію проти України - глава МЗС Німеччини

РФ заплатить високу економічну і політичну ціну за агресію проти України - глава МЗС Німеччини

Укрінформ
Економічна та політична ціна для Росії на нову агресію проти України буде високою.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок після переговорів з французьким колегою Жан-Івом ле Дріаном у Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

«Територіальна цілісність і суверенітет України для нас не підлягають обговоренню. Росія заплатила б високу політичну та, насамперед, економічну ціну за повторне порушення української державності», – заявила німецька міністр.

Вона підкреслила, що слід усіма силами уникати військової ескалації, адже рішення можна знайти лише дипломатичними засобами.

Жан-Ів ле Дріан наголосив на важливості активізації роботи в «нормандському» форматі.

Очільниця МЗС підкреслила, що Франція – більш ніж найближчий друг Німеччини, отже перший візит глави МЗС до Парижа – добра традиція.

Обидві країни є учасниками «нормандського» формату з урегулювання конфлікту на сході України. "Цей формат не може бути поставлений під питання, і західні його учасники вважають за потрібне проведення якомога швидше чергової міністерської зустрічі з українським і російським колегами в продовження переговорів наприкінці 2019 року в Парижі", - сказав ле Дріан.

Водночас французький дипломат відзначив як позитивні переговори між президентами США та РФ, які відбулися днями. Для деескалації ситуації важливо тримати канали для діалогу відкритими, зазначив він.

Ле Дріан нагадав, що в Парижі було домовлено про низку заходів, зокрема, з підвищення довіри, роззброєння, політичні заходи, визначення статусу Донбасу, які частково почали втілювати в життя.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 7 грудня, в режимі відеоконференції відбулися переговори президентів США та Росії, які протягом двох годин обговорювали проблеми безпеки, зокрема, концентрацію російських військ навколо кордонів України.  

Фото: Christoph Soeder/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-