Зеленський ветував закон про адмінпроцедуру

Зеленський ветував закон про адмінпроцедуру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями Закон "Про адміністративну процедуру" (законопроєкт № 3475), ухвалений 16 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

"У своїх пропозиціях глава держави звернув увагу на необхідність уніфікації процедур розгляду й вирішення адміністративних справ у дусі визначеної Конституцією України демократичної та правової держави, забезпечення належного захисту прав, свобод, законних інтересів людини й громадянина", - ідеться у повідомленні.

Водночас Президент наголосив на необхідності врегулювати адміністративну процедуру з дотриманням належного балансу інтересів людини, суспільства та обов'язків держави.

Зеленський запропонував вивести з-під дії цього закону відносини, що виникають під час застосування законодавства про національну безпеку й оборону, громадянство, надання притулку в Україні.

Крім того, він акцентував увагу на необхідності запровадження максимально виваженого механізму набрання чинності цим законом, що забезпечить належний рівень реалізації особами своїх прав згідно з принципами адміністративної процедури.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Верховна Рада ухвалила Закон "Про адміністративну процедуру" (№3475).

22 листопада голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав цей закон. Голова ВР зазначив, що його ухвалення є важливим кроком назустріч громадянам, сервісній державі та Європейському Союзу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-