Путіним керує страх про Україну в НАТО — Ішингер

Путіним керує страх про Україну в НАТО — Ішингер

Укрінформ
Багаторічний очільник Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер вважає, що Росія ближчим часом не нападе на Україну, але радить новому німецькому уряду та колективному Заходу вести переговори з Москвою з позиції сили.

Про це 75-річний дипломат заявив в інтерв’ю виданню Handelsblatt, передає Укрінформ. 

На запитання, чи буде нова війна між Росією та Україною, Ішингер сказав, що «поки що не вірить у швидке російське вторгнення в Україну, якого дехто побоюється», зробивши при цьому наголос на словах «поки що». Він зауважив, що в Москві знають, що «ціна за це буде набагато більшою, ніж здобуток». Водночас він вважає за необхідне нагадати Росії про те, що робить НАТО цими днями.

Ішингер вважає, що президент Росії Володимир Путін бачить себе в обороні. «Ним уже давно керує страх, що Америка все-таки хоче залучити Україну та Грузію до НАТО, а це - червона лінія для Росії», - заявив дипломат.

Зазначивши, що «не можна говорити, що Україна і Грузія ніколи не можуть стати членами НАТО», він, водночас, вважає за доцільне «запропонувати Україні трохи орієнтуватися на фінів у довгостроковій перспективі». «Фінляндія є членом ЄС, але не членом НАТО», - пояснив Ішингер.

Стосовно політики щодо РФ він наголосив на «важливості вести переговори з Росією з позиції сили Заходу». При цьому експерт радить новому уряду ФРН вести діалог з Москвою. «Діалог з Росією може бути хибним лише в тому випадку, якщо його можна трактувати як ознаку слабкості», - зазначив Ішингер.

Ішингер керує Мюнхенською безпековою конференцією (MSC) з 2008 року. Після чергової конференції в лютому 2022 року головування в цьому впливовому міжнародному форумі перебере на себе колишній радник канцлера Ангели Меркель із зовнішньополітичних питань і експосол ФРН в ООН Крістоф Гойсген. Ішингер при цьому залишиться головою Опікунської ради MSC. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-