Кулеба – про членство України в НАТО: Росія не має права голосу в таких дискусіях

Кулеба – про членство України в НАТО: Росія не має права голосу в таких дискусіях

Укрінформ
Росія не може перешкодити Україні зблизитися з НАТО, а будь-які її пропозиції, що стосуються членства України в Альянсі, є нелегітимними.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції в Ризі, передає кореспондент Укрінформу.

“Росія не може перешкодити Україні зблизитися з НАТО і не має права висловлюватись у відповідних дискусіях. Будь-яка пропозиція Росії обговорити з НАТО або США будь-які так звані гарантії, що Альянс не буде розширюватися на Схід, є нелегітимними”, - наголосив глава МЗС.

На думку міністра, підсумки саміту НАТО в Мадриді, який відбудеться у червні, мають не лише окреслити реакцію союзників на нові виклики та погрози, а й встановити керівні принципи, які можуть допомогти їм виконати рішення саміту в Бухаресті щодо можливого членства України.

Глава української дипломатії додав, що найкращою гарантією безпеки для Росії було б виведення своїх військ з території України, припинення агресії і, таким чином, нормалізація відносин із Заходом, а не затягування Європи назад, у часи холодної війни та сфер впливу.

“Ці часи давно минули, і немає шляху назад”, - підкреслив Кулеба.

Як повідомлялося, 1 грудня Росія запропонувала розпочати предметні переговори про досягнення юридичних гарантій нерозширення НАТО на схід

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-