Санкційна політика ЄС має стримувати Росію і Білорусь від перетину «червоних ліній» — Кулеба

Санкційна політика ЄС має стримувати Росію і Білорусь від перетину «червоних ліній» — Кулеба

Укрінформ
Європа має розробити таку санкційну політику проти Росії та Білорусі, яка стримувала б їх від перетину «червоних ліній», а не була б реакцією на порушення.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю латиському порталу Delfi, текст якого опубліковано на сайті МЗС, у відповідь на запитання, чи може Європа зробити більше з точки зору санкцій проти Росії та Білорусі. 

«Так, може. І найкращим способом буде розробка такої санкційної політики, яка б знеохочувала Росію та Білорусь переступати червоні лінії, а не була б реакцією на їхнє порушення. Краще запобігати злочину, створювати умови, щоб його не могли вчинити, аніж намагатися зупинити його в процесі. Саме такою філософією має керуватися Європейський Союз щодо Росії і Білорусі», - сказав Кулеба.

Він додав, що Україна надзвичайно цінує підтримку, яку Латвія надає нашій країні.

Як повідомляв Укрінформ, американське видання The Washington Post оприлюднило публікацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадує ситуацію, яка виникла у квітні цього року та викликала резонанс у міжнародній спільноті. 

Пізніше американське видання Politico оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником, на підтвердження попередньої публікації The Washington Post. 

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року. 

25 листопада секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі немає загроз щодо широкомасштабного вторгнення ЗС РФ до України, хоча ситуація може змінюватись.

Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону 26 листопада заявив, що ймовірність воєнної ескалації з боку Росії є щодня, проте Україна повністю до цього готова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-