Штати можуть збільшити військову допомогу Україні для протидії агресії РФ - CNN

Штати можуть збільшити військову допомогу Україні для протидії агресії РФ - CNN

Укрінформ
Офіційний Вашингтон розглядає можливість розширення оборонної допомоги Україні та відрядження військових радників, аби запобігти новому російському вторгненню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Ідеться, зокрема, про передачу Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin і мінометів, систем ППО Stinger, а також частини військової техніки, яка раніше призначалася Афганістану.

Відповідаючи на запитання журналістів про військову активність РФ, речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що адміністрація в останні тижні «активно взаємодіє з європейськими союзниками й партнерами, у тому числі з Україною». Вона додала, що США також провели переговори з російськими офіційними особами стосовно України та російсько-американських відносин загалом.

Як зазначається, голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі в понеділок мав телефонну розмову з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

«Представники США також поділилися з українськими високопосадовцями доказами того, що Росія через ФСБ веде деструктивну діяльність всередині України, з метою викликати незадоволення адміністрацією президента Володимира Зеленського», - йдеться в публікації.

Окрім того, інформує CNN, в контексті останніх провокацій Росії законодавці США з обох партійних таборів підготували поправки до оборонного закону на 2022 рік.

Зокрема, поправка, запропонована головою комітету Сенату з міжнародних відносин Бобом Менендесом, передбачає «істотні нові санкції», які мають бути запроваджені Байденом проти високопосадовців Кремля включно з Путіним у разі посилення військової ескалації Росії проти України. Як додає CNN, поправка також стосується запровадження додаткових санкцій проти російського газопроводу Nord Stream 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-