Нова хартія зі США зміцнює безпеку України за трьома напрямами – Кулеба

Нова хартія зі США зміцнює безпеку України за трьома напрямами – Кулеба

Укрінформ
Оновлена Хартія стратегічного партнерства України і США зміцнює безпеку нашої країни за трьома основними напрямами, над якими працюють українські дипломати задля протидії російській агресії - санкції, союзники, зброя.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Укрінформу.

Він наголосив, що такі великі, довгострокові домовленості, як Хартія стратегічного партнерства України і США мають ключове значення для протидії російській агресії.

«Перемогти Росію на дипломатичному фронті голим креативом не вдасться, це можна зробити лише системною працею, послідовними зусиллями та плануванням на роки вперед. Хартія стратегічного партнерства — це приклад саме такої роботи», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що українська дипломатія зміцнює безпеку за трьома основними напрямами - санкції, союзники, зброя.

Як зауважив міністр, коли йдеться про оборону від російської агресії, Україна має покладатися насамперед на власні сили, не треба мати ілюзій, що хтось буде замість нас воювати за нашу державу чи боронити її. «Але ми точно можемо зробити Україну сильнішою, а агресора — слабшим. Саме це дипломати роблять вже сьогодні: ми гуртуємо довкола України сильних союзників, підтримуємо і збільшуємо політичний, дипломатичний та санкційний тиск світової спільноти на державу-агресора, домовляємося про те, щоб в українського війська було все більше нової та сучасної зброї», - повідомив міністр.

За його словами, у цьому плані підписання Хартії має велике значення за всіма трьома переліченими напрямами зміцнення безпеки.

«Вона (Хартія – ред.) передбачає розширення військової підтримки, надсилає РФ сильний сигнал політичної підтримки України з боку США та сприяє єдності євроатлантичної спільноти у протистоянні агресивним діям РФ», - акцентував глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада у Вашингтоні відбулося засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, яке пройшло під головуванням міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби й Державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Кулеба й Блінкен підписали Хартію стратегічного партнерства Україна-США, яка визначає основні напрями двосторонніх відносин у ключових сферах на десятиліття вперед.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-