Данілов запропонував німецьким депутатам взяти додому «по два-три біженці»

Данілов запропонував німецьким депутатам взяти додому «по два-три біженці»

Укрінформ
У РНБО обговорили пропозицію експерта із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільcа Шміда щодо залучення України до розв'язання проблеми біженців на кордоні з Білоруссю.

Як передає Укрінформ, про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи на прохання журналістів заяву німецького політика.

«На засіданні РНБО ми розглядали відповідну заяву Шміда. У нас є пропозиція соціал-демократам Німеччини: взяти собі додому по два, по три, по п’ять біженців. Якщо мало місця в Бундестазі, то нехай їх беруть до себе і нехай там знаходяться. З якого переляку ми маємо брати їх до себе, якщо німці мають про них піклуватися?» - сказав він.

«Дуже дивно, коли німці починають розповідати, що нам з цього приводу робити», - додав Данілов.

Він зауважив, що РНБО розглянула ситуацію з мігрантами, які через Білорусь прориваються до Європи, і ризики, які можуть виникнути для України.

«У нас відбулася зустріч з нашими розвідниками, з нашими силовиками. Ми отримали інформацію. Вчора була зроблена доповідь Президенту, і після цього Президент прийняв рішення саме сьогодні провести засідання. Це питання було номер один. Воно було ключовим питанням сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки та оборони. Всі відповідні відомства отримали відповідні вказівки, які найближчим часом будуть оформлені у нормативно-правовий документ, і всі будуть обов'язково їх виконувати», - сказав Данілов.

Відповідаючи на уточнююче запитання про те, який алгоритм дій може бути у випадку, якщо мігранти прорвуться через кордон України, він зазначив: «Колеги, алгоритм дій буде адекватний, відповідно до нашого законодавства».

Читайте також: Польща просить зібрати позачергове засідання Євроради через кризу на кордоні

Як повідомляв Укрінформ, експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільc Шмід в інтерв'ю Deutschlandfunk висловив пропозицію відкрити контрольований шлях для мігрантів до Польщі і залучити Україну до вирішення проблеми біженців на кордоні з Білоруссю.

Шмід запропонував, щоб тисячі мігрантів на кордоні між Білоруссю та Польщею отримали контрольований шлях до країни, а потім їх необхідно доставити в третю країну за межами ЄС, де вони мають пройти через процедури отримання притулку.

«Є міркування поговорити про це з сусідніми країнами, такими як Україна. Тоді ми можемо дати зрозуміти, що не кожен біженець автоматично потрапляє в ЄС», - сказав Шмід.

Читайте також: «Контрольований шлях» для мігрантів: в уряді ФРН не коментують ідею депутатів щодо України

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею і Латвією триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тискові у рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

За сприяння мінського режиму 8 листопада біля кордону з Польщею зібралося близько 3-4 тисяч мігрантів, які хочуть нелегально потрапити до країни з території Білорусі.

Частина біженців прорвала кордон і опинилася на території Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-