Депутат Бундестагу пропонує розміщувати мігрантів із Білорусі в Україні

Депутат Бундестагу пропонує розміщувати мігрантів із Білорусі в Україні

Укрінформ
Німецький депутат Нільc Шмід пропонує, щоб ЄС попросила Україну про допомогу в розміщенні мігрантів, які через Білорусь прориваються до Європи.

Свою пропозицію експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Шмід висловив Німецькому радіо, передає Укрінформ.

За його словами, ЄС шукає шляхи зупинити або принаймні впорядкувати міграцію через Білорусь.

Німецький політик наголосив на необхідності запровадити правовий порядок на зовнішніх кордонах ЄС і «поговорити про це з сусідніми країнами, такими як Україна», яка, на його думку, могла б тимчасово розміщувати мігрантів на своїй території, поки вони проходили процедуру надання притулку. Таким чином, вважає він, буде створено «контрольований шлях» для мігрантів до Польщі.

Німецький депутат також закликав позбавити авіакомпанії, які доставляють мігрантів до Білорусі, права на зліт і посадку.

Депутат розкритикував і дії польських прикордонників щодо видворення мігрантів, які силою прориваються до Польщі, зазначивши, що РП має діяти згідно з міжнародним гуманітарним правом.

Читайте також: Польща збільшила кількість військових на кордоні з Білоруссю до 15 тисяч

Як повідомлялось, напередодні дві великі групи мігрантів прорвалися через кордон з Білорусі до Польщі, але частину з них польським прикордонникам вдалося повернути назад на лінію кордону.

У середу, 10 листопада, в Польщі для термінових консультацій перебуває глава Ради ЄС Шарль Мішель.

Міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисному створеному міграційному тиску проти РП та ЄС.

За даними польських прикордонників, з 8 листопада в безпосередній близькості від польського кордону знаходяться до 4 тис. осіб, які прагнуть потрапити на територію ЄС.

Фото: Twitter/MON

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-