Кулеба і Блінкен зустрінуться завтра у Вашингтоні

Кулеба і Блінкен зустрінуться завтра у Вашингтоні

Укрінформ
У Вашингтоні 10 листопада відбудеться п’яте засідання українсько-американської Комісії стратегічного партнерства під співголовуванням міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба повідомив у Фейсбуці

"Це буде вже третя повноцінна зустріч глав зовнішньополітичних відомств України та США у цьому році. Взагалі динаміка контактів між президентами України та США і їхніми командами у цьому році безпрецедентна", - повідомив Кулеба.

За словами міністра, цього разу Україна закріпить новий рівень стратегічного партнерства із союзником номер один у галузі безпеки - проведе засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США за участі розширених делегацій обох держав.

"Завтрашнє засідання втілює домовленості, досягнуті на зустрічі президентів Володимира Зеленського та Джозефа Байдена. Після неї державні машини в Києві та Вашингтоні запрацювали на повну потужність, аби втілити їх у життя. Комісія стратегічного партнерства є головним двигуном цього процесу. Робота цього двигуна - це конкретні результати для безпеки і розвитку нашої країни. А безпека і розвиток країни загалом — це безпека і добробут кожного громадянина. Так ми реалізуємо Стратегію зовнішньополітичної діяльності на американському напрямі", - зазначив Кулеба.

Читайте також: Блінкен запевнив, що США виконають всі зобов’язання щодо підтримки України

На його думку, готовність Сполучених Штатів до нового етапу стратегічного партнерства свідчить про високий рівень довіри між країнами.

"Дуже важливо, що завдяки системній роботі ми вийшли на цю важливу подію саме зараз, коли Росія продовжує провокувати та вести себе агресивно щодо України. За цих умов ми надішлемо Москві чіткий меседж: Україна та США єдині. Україна не залишиться сам-на-сам з державою-агресором. Ми маємо потужних союзників і партнерів, які готові виставити РФ великий цінник за спробу розширення агресії. Це найкращий спосіб стримання Росії від ескалації", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський своїм указом від 6 листопада утворив делегацію для участі у засіданні українсько-американської Комісії стратегічного партнерства на чолі з Кулебою.

Фото: Дмитро Кулеба, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-