Блінкен запевнив, що США виконають всі зобов’язання щодо підтримки України

Блінкен запевнив, що США виконають всі зобов’язання щодо підтримки України

Укрінформ
Адміністрація США має намір виконати взяті на себе зобов'язання щодо підтримки України в умовах її протистояння російській агресії.

Про це заявив у понеділок під час слухань у Комітеті в закордонних справах Палати представників США державний секретар Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Абсолютно, ми виконаємо наші зобов’язання», - зауважив Блінкен у відповідь на запитання конгресмена Браяна Фітцпатріка про те, чи може він «однозначно й безсумнівно» офіційно заявити Конгресу й країні, що США готові зробити все на підтримку українських друзів в умовах російської агресії.

Читайте також: Блінкен подякував Україні за допомогу в евакуації людей з Афганістану

У цьому зв’язку Блінкен нагадав, що американська сторона підтвердила свої наміри президентові Володимиру Зеленському під час його візиту до Вашингтона два тижні тому.

Як повідомляв Укрінформ, конгресмен Браян Фітцпатрік був одним із членів делегації Конгресу США на чолі з сенатором Ліндсі Гремом, яка минулого тижня відвідала Україну з робочим візитом.

Читайте також: Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори із делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки на чолі з сенатором Ліндсі Грем, яка перебувала в Україні з робочим візитом. Американська сторона запевнила у підтримці України в протидії російській агресії та проведенні внутрішніх трансформацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-