Рада завтра розгляне відсторонення Третьякової від участі у п’яти засіданнях – депутат

Рада завтра розгляне відсторонення Третьякової від участі у п’яти засіданнях – депутат

Укрінформ
Верховна Рада у п’ятницю планує розглянути питання про відсторонення голови Комітету ВР з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галини Третьякової від п’яти пленарних засідань через її висловлювання на адресу померлого народного депутата Антона Полякова.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив народний депутат із фракції «Слуга народу» Олександр Качура.

«Завтра планується розгляд питання про відсторонення Галини Третьякової від участі в 5 пленарних засіданнях парламенту», - написав він.

Качура вважає, що такі санкції не повинні бути вибірковими, а мають стосуватися і тих народних депутатів, які «порушують депутатську етику, демонструють непристойні жести, використовують нецензурну лексику в момент виступів і в цілому компрометують як Верховну Раду, так і державу своєю поведінкою».

Читайте також: Стефанчук визначиться в залі, чи підтримає відсторонення Третьякової від п'яти засідань ВР

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати групи «Партія «За майбутнє» заявили, що депутат «Слуги народу» Галина Третьякова в партійному чаті «СН» прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: «На одного ворога менше». Третьякова, взявши репліку після виступу представників депутатської групи, не підтвердила, але й не спростувала відповідну інформацію.

Того ж дня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях ВР через зазначені висловлювання.

Водночас співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко заявив, що члени політсили, членом якої він є, зібрали підписи всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім «Слуги народу», під листом до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та до голови Регламентного Комітету ВР Сергія Кальченка щодо відкликання Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Голова фракції «СН» Давид Арахамія зазначив, що фракція не підтримує відкликання Третьякової з посади голови комітету.

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР рекомендував парламенту позбавити Третьякову права брати участь у п‘яти пленарних засіданнях.

Читайте також: Третьякова не розуміє, чому має вибачатися за слова про померлого Полякова

Уночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-