Комітет Ради рекомендував відсторонити Третьякову від п'яти засідань

Комітет Ради рекомендував відсторонити Третьякову від п'яти засідань

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР рекомендує парламенту позбавити народну депутатку від фракції "Слуга народу" Галину Третьякову права брати участь у п‘яти пленарних засіданнях.

Про це в Телеграмі поінформував голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов (парламентська фракція "Слуга народу"), передає Укрінформ.

"Регламентний комітет рекомендував парламенту позбавити Галину Третьякову права брати учать у 5 пленарних засіданнях за її висловлювання щодо смерті Антона Полякова (10 членів Комітету - за; 1 - утримався. Усі представники фракції СН підтримали таке рішення Комітету)", – написав Фролов.

Він зазначив, що Верховна Рада розгляне відповідне рішення комітету на наступному пленарному тижні без обговорення.

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи "Партія "За майбутнє" заявили, що нардеп від "Слуги народу" Галина Третьякова в партійному чаті "СН" прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: "На одного ворога менше". Третьякова, взявши репліку після виступу представників депутатської групи, не підтвердила, але й не спростувала відповідну інформацію.

Того ж дня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях ВР через зазначені висловлювання.

Читайте також: Третьякова не розуміє, чому має вибачатися за слова про померлого Полякова

Водночас співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє" Тарас Батенко заявив, що члени політсили, членом якої він є, зібрали підписи всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім "Слуги народу", під листом до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та до голови Регламентного Комітету ВР Сергія Кальченка щодо відкликання Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Голова фракції "СН" Давид Арахамія зазначив, що фракція не підтримує відкликання Третьякової з посади голови комітету.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Сергій Кальченко повідомив Укрінформу, що комітет увечері 19 жовтня отримав подання щодо відсторонення Третьякової від п'яти засідань ВР.

Уночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-