Третьякову можуть відсторонити від п'яти засідань Ради – Стефанчук звернувся до комітету

Третьякову можуть відсторонити від п'яти засідань Ради – Стефанчук звернувся до комітету

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради розглянути відсторонення очільниці Комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової від п'яти засідань парламенту через її висловлювання щодо смерті народного депутата Антона Полякова.

Відповідне доручення Стефанчук дав на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

"Тут порушувалося питання... Я прошу на найближчому засіданні вашого комітету прийняти рішення по тому, що говорила тут "Партія "За майбутнє" і ставили підписи по Галині Миколаївні (Третьяковій - ред.)", - сказав спікер.

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи "Партія "За майбутнє" заявили, що нардеп від "Слуги народу" Галина Третьякова в партійному чаті "СН" прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: "На одного ворога менше". Третьякова, взявши репліку під після виступу представників депутатської групи, не підтвердила, але й не спростувала відповідну інформацію.

Читайте також: Стефанчук анонсував «гарячі» дискусії щодо відкликання Третьякової з посади глави комітету ВР

Того ж дня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях ВР через зазначені вище висловлювання.

Водночас співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє" Тарас Батенко заявив, що його колеги по політсилі зібрали підписи всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім "Слуги народу", під листом до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та до голови Регламентного Комітету ВР Сергія Кальченка щодо відкликання Галини Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Читайте також: «Слугу» Третьякову просять відсторонити від п’яти засідань за слова про смерть колеги

Уночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою “Природна смерть”.

Антон Поляков - підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії “Слуга народу”. Член депутатської групи "Партія "За майбутнє", голова підкомітету з питань дотримання антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-