Стефанчук визначиться в залі, чи підтримає відсторонення Третьякової від п'яти засідань ВР

Стефанчук визначиться в залі, чи підтримає відсторонення Третьякової від п'яти засідань ВР

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук буде визначатися, чи підтримувати відсторонення голови Комітету ВР з питань соціальної політики і захисту прав ветеранів Галини Третьякової від участі у п'яти засіданнях парламенту, під час розгляду цього питання в сесійній залі.

Про це спікер сказав на брифінгу у Верховній Раді в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Я свою позицію висловив одразу, в той же день, коли ця інформація стала відома. Тому я буду очікувати на рекомендації комітету і після цього, як один з народних депутатів, буду визначатися в залі», - зазначив Стефанчук.

Він підкреслив, що з його боку «не буде і не може бути ніякого впливу на цей процес».

«Тому що всі рішення у Верховній Раді приймаються не спікером, не першим віцеспікером, а приймаються Верховною Радою України», - додав він.

Читайте також: Третьякова не розуміє, чому має вибачатися за слова про померлого Полякова

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи «Партія «За майбутнє» заявили, що депутат від «Слуги народу» Галина Третьякова в партійному чаті «СН» прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: «На одного ворога менше». Третьякова, взявши репліку після виступу представників депутатської групи, не підтвердила, але й не спростувала відповідну інформацію.

Того ж дня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях ВР через ці висловлювання.

Водночас співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко заявив, що члени політсили, до якої він належить, зібрали підписи всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім «Слуги народу», під листом до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та до голови Регламентного комітету ВР Сергія Кальченка щодо відкликання Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Голова фракції «СН» Давид Арахамія зазначив, що фракція не підтримує відкликання Третьякової з посади голови комітету.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Сергій Кальченко повідомив Укрінформу, що комітет увечері 19 жовтня отримав подання щодо відсторонення Третьякової від участі у п'яти засіданнях ВР.

Як повідомлялося, уночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою «Природна смерть».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-