Верещук планує брати участь у роботі ТКГ у разі призначення на посаду міністра

Верещук планує брати участь у роботі ТКГ у разі призначення на посаду міністра

Укрінформ
Кандидатка на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, народний депутат із фракції "Слуга народу" Ірина Верещук у разі призначення на посаду планує брати участь у роботі ТКГ щодо врегулювання ситуації на Сході.

Про це вона сказала під час виступу з трибуни парламенту, відповідаючи на запитання народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо мого перебування у Тристоронній контактній групі. Так, я планую брати участь. Але щодо мого головування – це питання до вищого політичного керівництва держави», – зазначила Верещук.

Читайте також: Росія має сформулювати, як вона розуміє Мінські домовленості - Україна в ТКГ

Верещук каже, що Мінські угоди не є дорожньою картою з питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«На жаль, мінські угоди не є дорожньою картою з питань деокупації та реінтеграції. Ми маємо стратегію. Так, мінські угоди підписані і українською стороною. Ми не відмовляємося від їх виконання, але безпекові питання мають бути передовсім», - зазначила вона.

Верещук додала, що Україна виконує все, що стосується безпекових питань на відміну від Російської Федерації. «Вона (РФ, - ред.) відмовляється навіть від того, щоб визнати себе стороною», - зауважила кандидат.

Читайте також: Застосування безпілотника Bayraktar змінило «правила гри» — Арестович

Верещук також прокоментувала питання імплементації формули Штайнмаєра. «Ми першочергово маємо виконати безпекові умови, а потім переходити до розгляду політичних питань. Формула Штайнмаєра належить саме до політичних питань. Тому коли досі на тимчасово непідконтрольні українському урядові території не може дістатися Червоний Хрест, коли ми не можемо обміняти наших полонених, ми не можемо говорити про політичні питання. Тому ще раз буду наполягати на тому, що спочатку безпека, а потім – політичні питання», - додала Верещук.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 листопада звільнила Олексія Резнікова з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 4 листопада його було призначено на посаду міністра оборони.

Президент Володимир Зеленський у вересні 2019 року призначив Резнікова представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Ірина Верещук – народний депутат, обрана на позачергових парламентських виборах у липні 2019 року за списком партії "Слуга народу". Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Балотувалася у мери Києва на місцевих виборах 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-