Стефанчук відкрив засідання Ради, у залі - 132 депутати

Стефанчук відкрив засідання Ради, у залі - 132 депутати

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив засідання парламенту в середу.

У залі зареєстровано 132 народних депутати, передає кореспондент Укрінформу.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, на початку засідання депутати мають намір внести зміни до порядку денного шостої сесії ВР, ухваливши проєкт постанови №5893-9. Другим питанням на порядку денному стоїть проєкт постанови №6156 "Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України у сфері освіти і науки".

Засідання Верховної Ради / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Парламентарії також планують усунути неузгодженості у текстах ухвалених документів. Зокрема, йдеться про закони "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№ 5599), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб" (№2203) та "Про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України" (№5459-1).

Читайте також: Рада візьметься за кадрові питання 3 і 4 листопада — Стефанчук

Питання про звільнення міністрів розглядатимуться після усунення неузгодженостей у зазначених вище законодавчих актах. Так, депутати планують звільнити Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Олексія Любченка з посади першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки, Олексія Резнікова з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Олега Уруського з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості, Андрія Тарана з посади міністра оборони. Кандидатури, які замінять імовірно звільнених очільників міністерств, уже запропоновані і схвалені Президентом Володимиром Зеленським та членами фракції "Слуга народу". Рішення щодо них парламент ухвалюватиме в четвер, 4 листопада.

Після розгляду кадрових питань парламентарії мають намір розглянути в другому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Як повідомляв Укрінформ, члени “Слуги народу” на засіданні фракції 1 листопада підтримали кандидатуру чинного заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслана Стрільця на посаду міністра, чинного голову Державної митної служби Павла Рябікіна — на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості, народну депутатку з фракції "СН" Ірину Верещук — на посаду посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Олексія Резнікова планується призначити на посаду міністра оборони. Крім того, депутати підтримали призначення заступниці керівника Офісу Президента Юлії Свириденко на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-