Данілов назвав «свідомою дезінформацією» заяви західних ЗМІ про концентрацію військ Росії біля України

Данілов назвав «свідомою дезінформацією» заяви західних ЗМІ про концентрацію військ Росії біля України

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заперечив дані західних медіа про ймовірну концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у коментарі Радіо Свобода щодо останньої публікації видання Politico, яке з посиланням на супутникові фотографії стверджує, що Росія збільшила кількість військ і військової техніки біля українського кордону.

«Йде свідома дезінформація всього суспільства. Скажімо так – те, що вони там пишуть, не відповідає дійсності. На сьогодні це не відповідає дійсності. Ми спостерігаємо за всіма процесами, це дезінформація, і нам незрозуміло, для чого вони це роблять… Що буде завтра, ми не знаємо, на сьогодні такої концентрації, такого скупчення того, що вони пишуть, там цього немає», – зазначив Данілов.

Читайте також: США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

За даними секретаря РНБО, ситуація біля російсько-українського кордону останніми днями не змінювалася. Він додав, що супутникові фотографії варто порівнювати «з порівнюваним»: «Хай вони покажуть фотографії, які були там місяць тому, два тижні тому – ви побачите одні й ті самі фотографії».

Американське видання Politico напередодні оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Читайте також: Росія знову стягує війська до кордону з Україною – Washington Post

Раніше кілька джерел, у тому числі авторитетне американське видання The Washington Post, написали, що останніми тижнями Росія відновила переміщення техніки та військових до кордону з Україною.

Газета із посиланням на неназваних співрозмовників серед американських та європейських посадовців зазначає, що це почалося після того, як Кремль завершив спільні з Білоруссю масштабні військові навчання «Захід-2021» півтора місяця тому.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 1 листопада додаткового перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано, повідомили у Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-