У «Слузі народу» кажуть, що наприкінці листопада в Разумкова можуть забрати депутатський мандат

У «Слузі народу» кажуть, що наприкінці листопада в Разумкова можуть забрати депутатський мандат

Укрінформ
Рішення про позбавлення ексспікера Верховної Ради Дмитра Разумкова депутатського мандата можуть ухвалити на з'їзді партії "Слуга народу".

Як передає Укрінформ, про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" повідомила народна депутатка, заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Це рішення справді не ухвалює парламентська фракція, тому що у нас навіть у фракції є люди, наприклад, які не входять до партії. З'їзд партії — це вищий орган, і в його компетенції ухвалювати такі рішення", — пояснила вона.

Кравчук зазначила, що партія до жодного депутата всіх рівнів ще не застосовувала процедури позбавлення мандата.

"Тому це може бути прецедент", — наголосила вона.

Читайте також: Як українці ставляться до відставки Разумкова

Нардепка повідомила, що з'їзд партії "Слуга народу" запланований на кінець листопада.

"Але я не знаю, чи є це питання на порядку денному з'їзду. Ми, напевно, ще спостерігатимемо, як розвиваються події", — додала вона.

Кравчук пояснила, чому спочатку порушували питання про зняття Разумкова з посади спікера Верховної Ради, а тепер і про позбавлення мандата народного депутата.

"Ми йшли в політику від Володимира Зеленського, від президента. І коли хтось починає свій автономний політичний шлях, то взагалі це нормально. У нас рабства немає, ніхто нікого не закував у кайдани. Але було б правильно, знаєте, як кажуть, входити в історію власним коштом", — зазначила парламентарій.

Читайте також: Разумков запевняє, що не гальмував розгляд законопроєкту про ліквідацію ОАСК

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що питання, чи варто позбавляти колишнього Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова депутатського мандата, буде вирішувати з'їзд партії «Слуга народу», і це залежатиме від подальших голосувань ексспікера. Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в інтерв'ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-