З'їзд партії «СН» вирішуватиме, чи позбавляти Разумкова мандата - Корнієнко

З'їзд партії «СН» вирішуватиме, чи позбавляти Разумкова мандата - Корнієнко

Укрінформ
Питання, чи позбавляти колишнього Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова депутатського мандата, буде вирішувати з'їзд партії «Слуга народу», і це залежатиме від подальших голосувань ексспікера.

Як передає Укрінформ, про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в інтерв'ю «Суспільному».

«Давид Арахамія таку запропонував непогану, мені здається, конструкцію, що треба подивитися, чи буде продовжувати народний депутат позафракційний Дмитро Олександрович Разумков свою діяльність відповідно до програми партії «Слуга народу», — сказав Корнієнко.

Він додав, що Разумков не голосував за низку рішень, передбачених партійною програмою.

«Ми бачимо, що Дмитро Олександрович не голосував за нову редакцію закону про Національне антикорупційне бюро, який передбачає підсилення і реформу антикорупційних органів. Воно точно було у наших всіх програмах. Такі приклади вже є. А визначати буде з’їзд партії, якщо таке питання підніметься. Тому що це ж не компетенція голови партії чи голови політради партії. Це компетенція виключно з’їзду», — сказав голова партії.

При цьому Корнієнко не відповів, скільки важливих для партії законопроєктів Разумков має проігнорувати у своїх голосуваннях, щоб партія позбавила його мандату.

Читайте також: Разумков заявив, що після відкликання з посади спікера мав автоматично увійти у фракцію «СН»

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному засіданні 7 жовтня відкликала Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради. На відповідну посаду 8 жовтня призначено колишнього першого заступника Голови ВР Руслан Стефанчука. Також депутати призначили Олександра Корнієнка на посаду першого віцеспікера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-