Разумков заявив, що після відкликання з посади спікера мав автоматично увійти у фракцію «СН»

Разумков заявив, що після відкликання з посади спікера мав автоматично увійти у фракцію «СН»

Укрінформ
Дмитро Разумков, якого раніше відкликали з посади Голови Верховної Ради, заявив, що після відставки мав автоматично увійти до фракції «Слуга народу», оскільки перед вступом на посаду спікера не писав заяву про вихід із фракції.

Про це Разумков сказав у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Свого часу, 29 серпня, я вступив у фракцію «Слуга народу». Згідно з Регламентом Верховної Ради, Голова, перший заступник і заступники (Голови ВР - ред.) не входять до складу будь-якої фракції. За Регламентом, ця норма була також виконана. Але якихось додаткових документів, заяв про вихід... фракція не приймала рішення про виключення, такого не було. Тому після завершення моєї каденції на цій посаді, фактично, я автоматично повернувся до фракції», - зазначив політик.

На уточнення, чи мав стати він автоматично членом фракції «СН», Дмитро Разумков відповів: «Я думаю, що, на жаль для колег, так».

Депутат також зазначив, що направив голові фракції «СН» Давиду Арахамії листа, що бажає приєднатися до складу парламентського Комітету з питань свободи слова.

Пізніше заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук прокоментувала, що не бачила заяви Разумкова про входження до фракції.

«Якщо подивитися на сайті Верховної Ради, то прізвище Разумкова з'являється там, де позафракційні, це юридично», - сказала вона.

Читайте також: Рада може звільнити Абрамовського з посади міністра екології у четвер - Кравчук

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному засіданні 7 жовтня відкликала Разумкова з посади Голови Верховної Ради. На відповідну посаду 8 жовтня призначено колишнього першого заступника Голови ВР Руслан Стефанчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-