Кравчук - про вакцинацію в Раді: Після тижня незручностей таки підуть на щеплення

Кравчук - про вакцинацію в Раді: Після тижня незручностей таки підуть на щеплення

Укрінформ
На позачерговому засіданні Верховної Ради 2 листопада планується ухвалити постанову про нові правила допуску до будівлі парламенту.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" розповіла народна депутатка, заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

За її словами, народні депутати мають намір показати приклад у необхідності вакцинуватися, тож планують проголосувати постанову, яка обмежить вхід до будівлі Верховної Ради невакцинованих людей.

"Це стосується приміщень Ради та комітетів - всього, де працюють апарати та народні депутати. Буде доступ тільки для тих, хто має COVID-сертифікат або свіжий ПЛР-тест, тест на антиген. Тобто будуть такі ж вимоги, які зараз діють при посадці в літак чи на потяг", - пояснила Кравчук.

Читайте також: Зеленський закликає вакцинуватися: Треба боятися не страшилок, а коронавірусу

Вона зауважила, що 70-80% народних депутатів фракції "Слуга народу" вже зробили щеплення: "Ми провели опитування… Не знаю, як в інших фракціях, але у нас відсоток вакцинованих досить високий. Це між 70 і 80%. Інші наші колеги або недавно перехворіли, або готові робити кожні три дні тест. Депутати, напевно, можуть собі дозволити ходити робити тести. Але я вважаю, що, зрештою, після тижня таких незручностей таки підуть на щеплення, це буде стимулом вакцинуватися".

Депутатка наголосила, що після введення нових вимог пропуску до Верховної Ради народні обранці, які їх не дотримуватимуться, не будуть допущені до будівлі.

Читайте також: Законопроєкт про підробку COVID-документів передбачає до восьми років тюрми - Радуцький

"Думаю, що зробити тест у Києві взагалі не становить проблеми. Зараз на кожному кроці є, де зробити антиген-тест, і можливо навіть буде якийсь намет з експрес-тестуванням біля одного з входів до Верховної Ради. Адже це ж стосується не лише народних депутатів. Це стосується і співробітників, і гостей. Це абсолютно рівні нормальні правила для всіх", - резюмувала Кравчук.

Як повідомлялося, у вівторок, 2 листопада, Верховна Рада має розглянути, зокрема, закон про посилення кримінальної відповідальності за підробку COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-