Законопроєкт про підробку COVID-документів передбачає до восьми років тюрми - Радуцький

Законопроєкт про підробку COVID-документів передбачає до восьми років тюрми - Радуцький

Укрінформ
У вівторок, 2 листопада, Верховна Рада має розглянути, зокрема, закон про посилення кримінальної відповідальності за підробку COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” сказав народний депутат, голова Комітету ВР з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

“Порядок денний позачергової сесії на вівторок: постанова про те, що депутати такі самі люди, як і всі, тож повинні мати або COVID-сертифікат або ПЛР-тест; закон 6121, який дозволяє екстрене використання ліків проти COVID-19, як тільки вони з’являться; закон, який вводить електронний реєстр для донорів, для трансплантології. Четвертий закон, який іде в цей день, - це поширення страхування на лікарів які постраждали під час виконання своїх обов’язків від COVID-19, отримали інвалідність або, не дай Боже, померли. Страхова виплата має бути така сама як для державних лікарів, так і для лікарів приватних та комунальних закладів охорони здоров’я. І п'ятий закон - про підвищення в три рази кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів”, - розповів Радуцький.

Читайте також: У поліції назвали найпоширеніші злочини, пов'язані з COVID-сертифікатами

За його словами, останній законопроєкт передбачає, серед іншого, за багаторазове використання фальсифікованих COVID-документів до 8 років позбавлення волі. "Багаторазове", пояснив він, у цьому випадку означає використання таких документів два та більше разів.

Як уточнив Радуцький, це стосується тих, хто фальсифікує документи. Щодо осіб, які користуються підробками, відповідальність також буде посилено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-