Другий транш ЄС для України є сигналом підтримки реформ – Домбровскіс

Другий транш ЄС для України є сигналом підтримки реформ – Домбровскіс

Укрінформ
Виплата Україні другого траншу макрофінансової допомоги в обсязі 600 мільйонів євро є чітким сигналом від ЄС щодо підтримки України на шляху реформ.

Про це заявив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, коментуючи рішення Єврокомісії здійснити виплату Україні другого траншу макрофінансової допомоги із загального пакету допомоги ЄС у €1,2 млрд, передає Укрінформ з посиланням на сайт Єврокомісії.

«Ми підтримали Україну макрофінансовою допомогою від ЄС у €1,2 мільярда. Цей другий транш у розмірі €600 мільйонів, що виплачений сьогодні, є чіткою ознакою від ЄС щодо підтримки порядку денного реформ в Україні», - наголосив представник Єврокомісії.

Він зауважив, що Україна доклала суттєвих зусиль для імплементації умов, що були необхідними для виділення макрофінансової допомоги, та досягла задовільного прогресу у співробітництві із МВФ.

«Надаючи Україні фінансову та технічну допомогу, ЄС допомагає покращити стандарти життя для народу України, а шляхом потужної політичної підтримки ми посилюємо інтеграцію України з Європейським Союзом», - додав Домбровскіс.

Читайте також: Україна отримала €600 мільйонів макрофінансової допомоги від ЄС – Зеленський

Як повідомлялося, рішення про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги у €600 мільйонів, що були виплачені сьогодні, 25 жовтня, Єврокомісія ухвалила 13 вересня 2021 року. Таке рішення стало наслідком позитивної оцінки виконання умов, які були викладені у двосторонньому Меморандумі про порозуміння, а також прогресу України у контексті програм із МВФ.

Ця допомога завершила виплату Євросоюзом Україні пакету макрофінансової допомоги у €1,2 мільярда. Перший транш такої допомоги, також в обсязі €600 мільйонів, Україна отримала у грудні 2020 року.

Ці ресурси були частиною загального пакету макрофінансової допомоги для десяти країн-кандидатів та країн-партнерів ЄС в розмірі 3 мільярди євро подолання наслідків пандемії COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-