Україна отримала €600 мільйонів макрофінансової допомоги від ЄС – Зеленський

Україна отримала €600 мільйонів макрофінансової допомоги від ЄС – Зеленський

Укрінформ
Європейський Союз надав Україні другий транш макрофінансової допомоги на суму 600 млн євро.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Твітері, передає Укрінформ. 

«За підсумками 23-го саміту Україна – ЄС сьогодні отримано €600 млн макрофінансової допомоги від Євросоюзу», - зазначив він.

Зеленський подякував президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та віцепрезиденту ЄК Валдісу Домбровскісу «за плідну співпрацю та дієву підтримку реформ».

«Разом будуємо європейську Україну», - підкреслив глава держави.

Читайте також: Україна отримала найбільшу з партнерів ЄС «ковідну» допомогу - понад €1,3 мільярда

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також висловив вдячність керівництву Європейської комісії за «таку вчасну підтримку». 

"Україна отримала 2-ий транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу у розмірі 600 млн євро. Вдячний нашим партнерам в Європейському Союзі, особливо Валдісу Домбровскісу, за таку вчасну підтримку", - написав Шмигаль.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба своєю чергою зазначив, що Україна високо цінує підтримку в складні часи.

"Вдячний (віцепрезиденту Єврокомісії) Валдісу Домброскісу і (високому представнику ЄС із закордонних справ та безпекової політики) Жозепу Боррелю та їхнім командам за надання 600 млн євро другого траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні. Високо цінуємо підтримку Євросоюзу, яка сприяє економічній і фінансовій стабільності України в складні часи пандемії COVID-19", - написав Кулеба у Твіттері. 

Читайте також: Нацбанк очікує до кінця року отримати $700 мільйонів від МВФ

Як повідомлялося, 22 квітня 2020 року Європейська комісія ухвалила рішення про виділення пакету макрофінансової допомоги у розмірі 3 млрд євро для десяти країн-кандидатів та членів Східного партнерства, з метою допомогти цим країнам у подоланні економічних наслідків пандемії COVID-19. З цих фондів Україні були призначені 1,2 млрд євро.

Меморандум про взаєморозуміння щодо виділення цих грошей був підписаний між ЄС і Україною 29 вересня 2020 року та містив ряд умов, зокрема прогрес у сфері реформ та успішну співпрацю України з МВФ. 

Перший транш цієї макрофінансової допомоги від ЄС в обсязі 600 млн євро Україна отримала 9 грудня 2020 року. Виділення другого траншу в сумі 600 млн євро Єврокомісія пов’язувала, зокрема, з прогресом України у зміцненні верховенства права та у реформуванні судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-