Припинити війну в Україні може лише Путін, проте такого бажання наразі немає – Данілов

Припинити війну в Україні може лише Путін, проте такого бажання наразі немає – Данілов

Укрінформ
На Україну чекають важкі два місяці, оскільки на порядку денному стоїть питання про пролонгацію закону про ОРДЛО, і Російська Федерація хотіла би внести свої корективи в це питання. На сьогоднішній день бажання Володимира Путіна закінчити війну не спостерігається.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов наголосив в інтерв'ю РБК-Україна, відповідаючи на запитання, як відбуватиметься реінтеграція тимчасово окупованих територій.

«Це дуже складне питання. Нас чекають зараз важкі кілька місяців. Коли ми підходимо до питання про пролонгацію закону про ОРДЛО, одразу ж обурюється Російська Федерація. Вони мають велике бажання внести туди свої корективи нібито щодо вирішення цього питання. Насправді ключ від цього всього лежить у Москві. І якщо Путін не ухвалить рішення про те, що війну треба закінчувати, то ви можете все що завгодно писати і робити. Чи вирішить він це зробити? Я поки що не бачу аргументів, чому він це має робити. Тому що це велика гра з дестабілізації ситуації не тільки на території України. Насправді його цікавлять значно більші території», - зазначив Данілов.

На його думку, дестабілізація стосується всієї Європи, яка на сьогодні не дає адекватну відповідь на дії РФ.

«Поведінка росіян у Європі - всі ці отруєння людей і таке інше - це виклик, на який Європа не дає адекватних відповідей. Ви знаєте, що Володимир Олександрович (Зеленський - ред.) відкрито хоче, щоб ця війна закінчилася. Але вона має закінчитися так, щоб ми не позбулися своєї території і своєї суб'єктності», - акцентував секретар РНБО.

Читайте також: В Україні є три групи впливу, які представляють інтереси Росії – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі був ухвалений у вересні 2014 року. Він набув чинності 18 жовтня 2014-го. Термін його дії закінчився 31 грудня 2019 року. 12 грудня парламент продовжив його дію до кінця 2020 року.

3 липня, в день переговорів у Берліні в «нормандському форматі» на рівні політичних радників німецький журнал Der Spiegel з посиланням на документ, отриманий центром розслідувань «Досьє» з урядових кіл РФ, повідомив, що Москва вимагає від Києва до 6 липня розробити проєкт поправок до Конституції про надання окремим регіонам Донбасу особливого порядку місцевого самоврядування.

В інтерв'ю Politico Europe Президент України Володимир Зеленський запевнив, що пункт Мінських домовленостей в царині так званого особливого статусу Донбасу регулюють зміни до Конституції щодо децентралізації, проте на зміну Основного закону може впливати лише український народ.

6 жовтня голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, то парламент за необхідності може до кінця 2020 року продовжити дію закону про «особливий статус» окремих районів Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-