В Україні є три групи впливу, які представляють інтереси Росії – Данілов

В Україні є три групи впливу, які представляють інтереси Росії – Данілов

Укрінформ
На території України є три групи впливу, які представляють інтереси Російської Федерації і між якими йде боротьба за першість.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Давайте так. Що на сьогодні відбувається на російському напрямку? На російському напрямку зараз відбувається колосальна боротьба за вплив на Україну серед тих людей, які знаходяться на території нашої країни. Між цими групами йде зіткнення. Медведчук був однією з цих груп, він був, скажімо так, у фаворі з урахуванням того, що він кум Путіна. Зараз між цими групами йде з'ясування взаємин, хто буде тут старшим і представлятиме інтереси Російської Федерації. Багато таких груп? Я знаю як мінімум три групи, які з'ясовують, хто представлятиме тут інтереси Путіна. Група, яка розпалася, - це була група Медведчука, четверта», - сказав Данілов.

Читайте також: ДБР перевіряє, чи причетний Медведчук до імпорту російського дизелю за заниженими цінами

Відповідаючи на запитання, чи може вийти так, що Віктор Медведчук виграє судові процеси проти України в ЄСПЛ, Данілов відповів: «Те, що стосується європейських структур і всіх цих питань, не коментуватимемо. Давайте подивимося, як це відбуватиметься, коли і які аргументи будуть у того чи іншого боку, тоді будемо вести дискусії на цю тему. Чи вони цим питанням займатимуться? Ну, швидше за все будуть, тому що достатньо грошей наймати дорогих адвокатів для того, щоб вони супроводжували, займалися і рухали».

Разом з тим, Данілов зазначив, що Медведчук знаходиться під домашнім арештом не через санкції. «Санкції не мають до цього відношення, ми займалися превентивними заходами. Але якщо в 2014, 2015, 2016 роках відбувалися якісь процеси, суспільство ж має про них знати. Треба чітко розуміти наслідки тих чи інших дій. Це, до речі, стосується не тільки Медведчука «, - додав він.

Читайте також: Данілов: Я за жорстку президентську республіку

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський допустив можливість обміну народного депутата Віктора Медведчука на незаконно утримуваних Росією українських політв'язнів, якби в останнього знайшли громадянство РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-