Поки невідомо, коли може відбутися зустріч «нормандських» міністрів - посол ФРН

Поки невідомо, коли може відбутися зустріч «нормандських» міністрів - посол ФРН

Укрінформ
Німеччина і Франція докладають багато зусиль для організації зустрічі міністрів закордонних справ країн нормандської четвірки, однак наразі немає чітких уявлень, коли вона може відбутися.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен на пресконференції в понеділок, 25 жовтня.

«Ми з нашими французькими колегами вже дуже багато працюємо над можливістю влаштувати зустріч на рівні міністрів закордонних справ у нормандському форматі. Це дійсно важко. На даний час немає чітких уявлень, коли вона може відбутися. Відбуваються контакти як з українською, так і з російською стороною», - сказала Фельдгузен.

Вона також нагадала, що Федеральний канцлер Ангела Меркель, перебуваючи у Києві, пообіцяла працювати над організацією саміту лідерів нормандської четвірки «щодня до останнього дня перебування на посаді».

Читайте також: Шанси для зустрічі в «нормандському форматі» є – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Французької Республіки Еммануель Макрон закликали президента РФ Володимира Путіна просунутися в питанні саміту в нормандському форматі.

Співрозмовники домовились попросити міністрів закордонних справ зустрітися якомога швидше.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, коментуючи заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби Києва про готовність до спільної зустрічі, заявив, що президент В.Путін не обіцяв провести зустріч міністрів нормандського формату, а «обіцяв доручити розглянути, як можна вийти» на таку зустріч”.

Своєю чергою Кулеба назвав цей аргумент Лаврова щодо відмови від нормандської зустрічі «слабким виправданням», а також зауважив, що «потім росіяни не розуміють, чому їхнім словам більше ніхто не вірить».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-