Шанси для зустрічі в «нормандському форматі» є – Зеленський

Шанси для зустрічі в «нормандському форматі» є – Зеленський

Укрінформ
Україна, Німеччина та Франція зацікавлені у проведенні зустрічі лідерів країн нормандського формату. Однак, чи відбудеться така зустріч, залежить від Російської Федерації.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні Німеччина, Франція і Україна зацікавлені в зустрічі в нормандському форматі. Україна, зі свого боку, зацікавлена у зустрічі з Президентом Росії у будь-якому форматі», - сказав глава держави.

Він нагадав, що нещодавно відбулася його відеоконференція з канцлером ФРН Ангелою Меркель та Президентом Франції Еммануелем Макроном, після чого німецький і французький лідери мали розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Думаю, що відсоток того, що відбудеться зустріч, залежить від Росії. Я бачу, що пані Меркель хотіла б, щоб ця зустріч пройшла, вона багато зробила за цей час для України, для нормандського формату, тому я думаю, шанси для цього є», - додав Зеленський.

Читайте також: Президент - про перезавантаження КСУ: Процес іде

Як повідомлялося, 11 жовтня відбулася телефонна розмова Володимира Зеленського з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

15 жовтня прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що Російська Федерація не демонструє готовності зустрітися на рівні глава держав або міністрів закордонних справ у нормандському форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-