Президент - про перезавантаження КСУ: Процес іде

Президент - про перезавантаження КСУ: Процес іде

Укрінформ
Найближчим часом роботу Конституційного суду України буде перезавантажено.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо Конституційного суду. Буде перезавантаження Конституційного суду, як тільки буде повністю поновлений склад суддів Конституційного суду. Ми чекали від Верховної Ради представників, але цього не сталося. Найближчими тижнями це станеться обов'язково, і буде проголосований закон про Конституційний суд. Зараз процес іде», - сказав Зеленський.

За його словами, нині більшість суддів КСУ виступає проти гальмування реформування суду. «Ми впевнено йдемо уперед щодо розблокування Конституційного суду», - запевнив Президент.

Читайте також: Зеленський обіцяє показати людям, як трансформуватимуть енергобезпеку України

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

Верховна Рада 15 квітня після отримання висновку Венеційської комісії ухвалила в повторному першому читанні законопроєкт, що передбачає удосконалення процедури діяльності Конституційного Cуду України (№ 4533).

Президент Володимир Зеленський раніше запевняв, що всі антикорупційні органи в Україні працюють, а процес перезавантаження Конституційного Суду на правильному шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-