Посол Сіммонс: Наше завдання - допомогти тим, хто хоче судової реформи в Україні

Посол Сіммонс: Наше завдання - допомогти тим, хто хоче судової реформи в Україні

Укрінформ
Велика Британія готова в будь-якій ситуації допомагати тим людям в Україні, які зацікавлені в успішній реалізації судової реформи.

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», повідомляє кореспондент Укрінформу.

На думку дипломатки, якщо Україні не вдасться здійснити судову реформу, то це зупинить інвестиції. Водночас вона запевнила, що навіть у разі невдачі з перезавантаженням судової системи Британія продовжить підтримувати Україну.

«Я погоджуюсь з Крістіною (Квін – ред.), що це також стане більшою проблемою для євроатлантичних прагнень України. Але для союзних країн все буде так, як було до цього. Ми будемо шукати можливість продовжувати заохочувати та підтримувати Україну там, де ми можемо», - сказала Сіммонс.

Читайте також: Квін вважає, що судова реформа потрібна Україні для вступу до НАТО і Євросоюзу

Посол Великої Британії додала, що разом з колегами скористалася можливістю опублікувати статтю про те, що саме зараз на часі реформувати судову систему України, адже такі моменти в будь-якій країні трапляються нечасто.

«І я бачу не тільки те, що всі зірки зійшлися, але також, як і Матті (Маасікас – ред.), вважаю, що в цьому сценарії є люди, зацікавлені в успішності цього процесу. Наше завдання – допомогти їм цього досягти», - зазначила Сіммонс.

Читайте також: Судовій реформі в Україні зараз сприяють кілька чинників - Маасікас

Як повідомляв Укрінформ, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас і посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс 20 жовтня оприлюднили статтю «Настав час трансформувати Україну», в якій офіційно нагадали Президенту Володимиру Зеленському про необхідність боротьби з корупцією в судах та реформування судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-