Квін вважає, що судова реформа потрібна Україні для вступу до НАТО і Євросоюзу

Квін вважає, що судова реформа потрібна Україні для вступу до НАТО і Євросоюзу

Укрінформ
США не пов’язують обсяг фінансової підтримки України з прогресом у реформуванні судової системи, але нагадують, що її перезавантаження необхідне для досягнення цілей членства в НАТО і ЄС.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«США завжди підтримуватимуть Україну в її прагненні до прозорості, зменшення корупції та боротьбі із зовнішніми загрозами. Тому ми не ставимо таких умов (щодо прив’язки обсягу фінансової допомоги до реформування судової системи – ред.). Але, я б сказала, що для реалізації власних цілей - збільшення іноземних інвестицій, вступу до НАТО та ЄС - Україні доведеться покращитися. Зокрема, це стосується верховенства права та судової системи», - сказала Квін.

Читайте також: Судовій реформі в Україні зараз сприяють кілька чинників - Маасікас

Вона додала, що американські компанії неможливо змусити інвестувати в нашу країну, доки вони не відчуватимуть впевненості в українській судовій системі.

«Коли Американська торгова палата проводить опитування, бар’єром номер один… є судочинство. Тому я вважаю, що імплементація судової реформи надзвичайно важлива для майбутнього України та реалізації її власних цілей», - зазначила дипломатка.

Читайте також: Україна стане членом НАТО, коли відповідатиме його критеріям – Квін

Як повідомляв Укрінформ, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас і посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс 20 жовтня оприлюднили статтю «Настав час трансформувати Україну», в якій офіційно нагадали Президенту Володимиру Зеленському про необхідність боротьби з корупцією в судах та реформування судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-