Оборонна співпраця: Таран розповів, про що домовились з главою Пентагону

Оборонна співпраця: Таран розповів, про що домовились з главою Пентагону

Укрінформ
Україна та США на рівні міністрів оборони погодили кроки практичної реалізації домовленостей щодо забезпечення оборони України на суходолі, в повітрі, на морі, а також кіберпросторі від існуючих та потенційних загроз.

Про це заявив міністр оборони Андрія Таран за підсумками переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В ході сьогоднішніх переговорів ми обговорили порядок практичної реалізації досягнутих домовленостей, а також перспективи нашої співпраці. Зокрема, ми домовились опрацювати дорожню карту реалізації положень, підписаної у Вашингтоні рамкової Угоди щодо стратегічних основ оборонного партнерства. Ми розглянули конкретні, найбільш критичні проєкти з розвитку фундаментальних спроможностей Збройних сил України, які є важливими для забезпечення оборони нашої держави на суходолі, в повітрі, на морі, а також у кіберпросторі. Практична реалізація цих проєктів надасть Збройним Силам України ефективно протидіяти існуючим та потенційним загрозам у сфері оборони, налагодити тісну взаємодію з США в дусі стратегічного партнерства, особливо з питань підтримання регіональної стабільності та миру, а також сприятиме досягненню критеріїв повноправного членства в НАТО”, - заявив Таран, додавши, що вже наступного року можна буде побачити реальні результати реалізації досягнутих домовленостей між урядами України та США.

Читайте також: Глава Пентагону в Києві: НАТО сформує стратегію протистояння РФ на південному фланзі?

Таран також наголосив, що візит міністра оборони США до України без перебільшення можна назвати великою подією, яка є продовженням діалогу, розпочатого під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Вашингтону у серпні цього року, коли було започатковано новий етап стратегічного оборонного партнерства між Україною та США.

Очільник українського оборонного відомства подякував уряду США за всеохоплюючу підтримку України у протидії гібридній агресії Російської Федерації, за допомогу в реалізації завдань оборонної реформи та сприяння євроатлантичним прагненням нашої країни.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту. Він взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном, під час якої обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Раніше повідомлялось, що на початку вересня у межах робочого візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки підписано низку важливих документів, зокрема, Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та США щодо комерційного співробітництва. Три угоди на загальну суму 2,5 млрд дол. США уклав державний концерн «Укроборонпром». Документи стосуються співпраці з американськими оборонними компаніями. Крім того, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко уклав у США домовленості про співпрацю для української системи охорони здоров'я з лідерами світового ринку, зокрема, компаніями General Electric, Medtronic та MSD.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-