На саміті Україна-ЄС закликали до реформи Конституційного Суду та СБУ

На саміті Україна-ЄС закликали до реформи Конституційного Суду та СБУ

Укрінформ
Учасники саміту Україна — Європейський Союз наголосила на важливості впровадження судової реформи, реформи Конституційного Суду та Служби безпеки.

Про це йдеться у спільній заяві саміту, повідомляє Укрінформ.

“Ми визнали значний прогрес, досягнутий Україною у процесі реформування, та погодилися з необхідністю подальшого посилення цих зусиль. Ми привітали історичне відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні. Ми знову підтвердили, що всебічне та послідовне впровадження судової реформи залишається життєво важливим для зміцнення стійкості України та її майбутнього успіху”, - заявлено в документі.

У цьому контексті учасники саміту привітали прийняття змін до законів «Про Вищу раду правосуддя» та «Про судоустрій і статус суддів», які мають вирішальне значення для відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Наголошується на необхідності швидкого впровадження цих реформ та реформи Конституційного Суду.

Читайте також: Євросоюз та Україна посилять політичну та економічну співпрацю - саміт Україна-ЄС

Крім того, у заяві визначено необхідність подальших зусиль України задля забезпечення незалежного та ефективного функціонування антикорупційних та правоохоронних органів, у тому числі шляхом деполітизованого процесу добору на керівні посади відповідно до заслуг.

Також учасники саміту підкреслили важливість реформи сектору безпеки, зокрема прийняття закону про Службу безпеки.

Водночас ЄС привітав зусилля України з обмеження можливостей для вчинення корупційних дій та її відданість боротьбі з впливом приватних інтересів (“деолігархізація”), у тому числі шляхом юридично обґрунтованого прийняття та впровадження відповідного законодавства, та закликав до подальших кроків України на цьому напрямку.

Читайте також: Україна отримала найбільшу з партнерів ЄС «ковідну» допомогу - понад €1,3 мільярда

“ЄС підтвердив свою сталу підтримку зусиль України, спрямованих на масштабні реформи, особливо в судовій системі та боротьбі з корупцією. Україна підтвердила свою відданість ратифікації Римського статуту, як це передбачено Угодою про асоціацію”, - зазначається в заяві.

Як повідомлялося, у вівторок у Києві відбувся 23-ій саміт Україна — Європейський Союз за участю президентів України Володимира Зеленського, Європейської ради Шарля Мішеля та Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-