Джапарова зустрілася з очільником ВООЗ — про що говорили

Джапарова зустрілася з очільником ВООЗ — про що говорили

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова провела зустріч з Генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедросом Гебреєсусом.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

6 жовтня під час зустрічі були обговорені пріоритети співпраці України з ВООЗ з наголосом на подоланні наслідків пандемії COVID-19, питанні доступу до вакцин в рамках ініціативи COVAX, реформуванні системи охорони здоров'я України, впровадження Національної стратегії безбар’єрності тощо.

Своєю чергою Тедрос Гебреєсус запевнив, що ВООЗ тісно співпрацює з партнерами в Україні та за кордоном для ефективної протидії пандемії COVID-19, а також зміцнення української системи охорони здоров'я. Глава ВООЗ привернув увагу до глобальної проблеми поширення дезінформації та неправдивої інформації у контексті імунізації населення світу проти COVID-19, а також нерівномірного розподілу вакцин між країнами.

Читайте також: ЄС спільно з ВООЗ пропонують укласти договір про боротьбу з пандеміями

Джапарова окремо звернула увагу очільника ВООЗ на відсутність доступу до об’єктивних даних щодо ситуації у сфері охорони здоров’я та епідситуації на тимчасово окупованих територіях сходу України і Криму. Вона закликала ВООЗ використати усі наявні засоби впливу для того, аби змусити Росію як державу-окупанта виконувати свої міжнародні зобов’язання щодо захисту цивільного населення.

Читайте також: Глава ВООЗ — про ситуацію з коронавірусом: Людство знаходиться у реальній небезпеці

Крім того, перша заступниця міністра висловила подяку очільнику ВООЗ за його активну участь у Київському саміті перших леді та джентльменів, а також міжнародному проєкті «Музична подяка лікарям» (концерт-подяка лікарям «Заради життя»).

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Джапарова обговорила подальший розвиток співпраці з Верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-