ЄС спільно з ВООЗ пропонують укласти договір про боротьбу з пандеміями

ЄС спільно з ВООЗ пропонують укласти договір про боротьбу з пандеміями

Укрінформ
Євросоюз закликає країни світу підтримати укладання глобального договору про боротьбу з пандеміями.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив у п’ятницю президент Європейської Ради Шарль Мішель під час свого виступу на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Перемогти пандемію недостатньо, ми повинні запобігти майбутнім пандеміям, підвищити глобальну стійкість до них. Саме такою є ціль міжнародного договору про пандемії, який ми разом з доктором Тедросом Гебреєсусом (генеральним директором ВООЗ – ред.) запропонували укласти. І ми закликаємо усіх підтримати запуск переговорів з цього приводу", - заявив він.

Читайте також: Пандемія показала, що людство не склало тест на солідарність - Ердоган

Мішель зазначив, що ЄС активно підтримує дослідження та розвиває потужності з виробництва вакцин. "Ми експортували 700 млн доз у 130 країн, 3 млрд євро було інвестовано у механізм COVAX", - додав він.

Крім того, за словами Мішеля, ЄС запустив проєкти, в рамках яких 1 млрд євро спрямовано на виробництво препаратів та вакцин у низці африканських країн. Також Союз готовий підтримувати партнерство у Південній Америці.

Читайте також: Ляшко: Сьогодні COVID-19 - це пандемія невакцинованих людей

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 24 вересня зафіксовано 231 397 264 випадки коронавірусу, зокрема 4 742 761 летальний, одужали 208 082 102 особи.

Від початку нової доби зафіксовано 38 756 нові випадки інфікування, померло 1045 людей.

Найбільше випадків COVID-19 від початку пандемії виявлено у США (43 532 491), Індії (33 594 803) та Бразилії (21 308 178).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-