Рада розгляне відкликання Разумкова з посади спікера

Рада розгляне відкликання Разумкова з посади спікера

Укрінформ
Народні депутати на засіданні парламенту в четвер розглянуть питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Як передає Укрінформ, про це свідчить порядок денний засідання, оприлюднений на сайті ВР.

Так, відкликання Дмитра Разумкова передбачено третім питанням порядку денного.

Як вирішили напередодні парламентарії, головуватиме на засіданні під час розгляду цього питання очільник Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу").

Перші питання порядку денного - перейменування села Болгарка Бердянського району Запорізької області (проєкт постанови №5075) та перейменування села Старий Чорторийськ Камінь-Каширського району Волинської області (№5077).

Депутати також розглянуть проєкт постанови №5079 про перейменування села Поминик Уманського району Черкаської області.

Порядок денний також містить низку проєктів щодо ратифікації міжнародних документів.

Крім того, парламентарії мають намір призначити позачергові вибори Добропільського міського голови Покровського району Донецької області.

О 16:00 розпочнеться позачергове засідання парламенту, скликане на вимогу більш ніж 150 народних депутатів. На порядку денному - законопроєкти, присвячені питанням пенсійного забезпечення.

Читайте також: Рада може розглянути кадрові зміни в уряді наступного пленарного тижня

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, під колективною ініціативою народних депутатів щодо відкликання Разумкова з посади спікера парламенту було зібрано 197 підписів.

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів.

Окрім цього, вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Дмитра Разумкова з посади спікера українського парламенту. Відповідне рішення передбачає розгляд питання відкликання Разумкова з посади Голови ВР у четвер, 7 жовтня.

Народні депутати від фракції "Слуга народу" у Верховній Раді в понеділок на Погоджувальній раді не проголосували за жоден варіант тижневому порядку денного. Вони аргументували свої дії нібито порушенням Регламенту ВР Головою парламенту Дмитром Разумковим, у зв‘язку з чим Разумкова було відкликано від ведення засідань на два пленарних дні. Засідання Верховної Ради у вівторок було завчасно закрите через відсутність тижневого порядку денного. Фракція "Слуга народу" та депутатська група "Довіра" пропонували невідкладно провести Погоджувальну раду після закриття засідання. Водночас Регламент ВР передбачає, що засідання Погоджувальної ради скликаються Головою ВР, а в разі його відсутності - першим заступником чи заступником Голови Верховної Ради України або за ініціативою представників двох чи більше депутатських фракцій (депутатських груп) у разі необхідності. Водночас згідно з Регламентом ВР пропозиції для розгляду на черговому засіданні Погоджувальної ради подаються комітетами, тимчасовими спеціальними комісіями, тимчасовими слідчими комісіями до Апарату Верховної Ради не пізніш як за чотири дні до проведення чергового засідання.

У фракції "Слуга народу" заявили, що у зв'язку з цим поки розглядатимуть питання, які не потребують включення до порядку денного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-