Зеленський зустрівся з президентом Німеччини

Зеленський зустрівся з президентом Німеччини

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і подякував за підтримку України на найвищому рівні.

Про це глава Української держави написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

“Зустрівся з Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві. Дуже важливо, що в дні 80-х роковин трагедії Бабиного Яру Федеральний президент Німеччини відвідує Україну і Німеччина підтримує Україну на найвищому рівні”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: У Києві вшановують пам'ять жертв Бабиного Яру

За інформацією пресслужби глави держави, Президент подякував Штайнмаєру за візит та наголосив, що Німеччина є важливим партнером України у Європі.

«Хочу подякувати вам за цей візит, для нас це дуже важливо. У нас з вами було багато різних зустрічей, але найголовніше, що в такі важливі дні для України, для історії нашої держави, у 80-ту річницю трагедії Бабиного Яру, Німеччина на найвищому рівні підтримує Україну», – сказав він.

Читайте також: Гідне вшанування жертв Бабиного Яру є моральним обов'язком – маршалок Сенату Польщі

Президент зазначив, що Україна прагне зміцнювати відносини з Німеччиною.

«Україна очікує, що за підсумками парламентських виборів у Німеччині буде сформовано коаліцію, яка сприятиме українсько-німецьким відносинам та підтримці європейської перспективи для нашої країни», – заявив він.

Окрему увагу під час переговорів було приділено питанню мирного врегулювання на Донбасі. Зеленський наголосив, що Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів задля досягнення миру на Сході та відновлення суверенітету й територіальної цілісності.

«Розраховуємо на подальшу дієву підтримку ФРН. Ми дуже цінуємо посередницькі зусилля Берліна в межах нормандського формату», – сказав він.

Читайте також: Президент Ізраїлю зустрівся з представниками єврейської громади України

Президент України також відзначив важливу роль Німеччини у діяльності Кримської платформи. «Вдячні Німеччині за участь у саміті та приєднання до його підсумкової декларації», – сказав глава держави.

Лідери обговорили й питання енергетичної безпеки України та Європи.

«Запуск «Північного потоку – 2» означає суттєву ескалацію загроз для України та Європи. Україні важливо отримати чіткий міжнародно-правовий механізм, що гарантуватиме безпеку», – заявив Зеленський.

На зустрічі йшлося і пор підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України. Президент України привернув увагу німецького колеги до очікувань нашої держави у контексті подальшої інтеграції з ЄС і НАТО та висловив сподівання на підтримку з боку ФРН.

Читайте також: Влада жорстко реагуватиме на будь-які випадки антисемітизму — Єрмак

Як повідомлялося, 6 жовтня Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр перебуває в Україні. Він у середу відвідав Корюківку (Чернігівщина), де вшанував пам'ять жертв Корюківської трагедії 1943 року.

Фото: Твіттер Володимира Зеленського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-