Президент ФРН прибув до Києва

Президент ФРН прибув до Києва

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва.

Про це повідомляє посольство Німеччини в Україні у Твіттері, передає Укрінформ.

«Сьогодні він (Штайнмаєр - ред.) відвідає Корюківку, щоб вшанувати пам'ять жертв трагедії 1943 року. Далі заплановані зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом, а також відвідання Бабиного Яру», - йдеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, вшанування на високому рівні жертв трагедії в Бабиному Яру в Києві відбудеться 6 жовтня, очікується багато іноземних гостей.

Читайте також: У Києві протягом дня обмежать рух низкою вулиць – список

Під час Другої світової війни німецько-окупаційні війська, які зайняли Київ, використовували урочище Бабин Яр в північно-західній частині міста як місце масових розстрілів цивільного населення, головним чином євреїв. 29 вересня 1941 року за наказом окупаційної адміністрації все єврейське населення було зобов'язане з'явитися до Бабиного Яру. Людей групами проводили через пропускний пункт, після чого заганяли на край яру і розстрілювали. Цього та наступного дня жертвами розправи стала 33 771 особа.

Читайте також: У Бабиному Яру покажуть документальний фільм про масові розстріли євреїв

Масові вбивства в урочищі тривали до самого відходу окупантів із міста: за офіційними даними, там розстріляли близько ста тисяч людей.

Спалення Корюківки, що на Чернігівщині, разом з усіма її жителями (майже 7 тис. осіб) відбулося 1-2 і 9 березня 1943 року. У матеріалах Нюрнберзького процесу цю трагедію визначено як наймасовіше знищення місцевого населення на окупованих територіях за весь період Другої світової війни. Більшість убитих - діти, жінки та люди похилого віку.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-