Гідне вшанування жертв Бабиного Яру є моральним обов'язком – маршалок Сенату Польщі

Гідне вшанування жертв Бабиного Яру є моральним обов'язком – маршалок Сенату Польщі

Укрінформ
Участь польської делегації у жалобних заходах до 80-річчя трагедії у Бабиному Яру, де загинули представники багатьох народів, зокрема й поляки, є моральним обов’язком.

Про це заявив маршалок Сенату Томаш Гродзький під час зустрічі із ЗМІ на Польському військовому цвинтарі у Биківні під Києвом, передає кореспондент Укрінформу.

“Ця трагедія зачіпає багатьох, тут будуть представники багатьох країн. Гідне вшанування жертв цього страшного злочину в Бабиному Яру ми сприймаємо як наш моральний обов'язок, аби це ніколи не повторилося”, - заявив Гродзький.

Читайте також: У Бабиному Яру покажуть документальний фільм про масові розстріли євреїв

Він додав, що польська делегація на високому представницькому рівні бере участь у цих заходах. Зокрема, до Києва приїхали також віцемаршалки Сейму та Сенату, міністр канцелярії президента Польщі.

Гродзький підкреслив, що гідне вшанування пам’яті понад 100 тис. жертв Бабиного Яру, а також історична правда про трагічні події років Другої світової війни вказують сучасникам напрямок дій, шлях до прощення і примирення. Він уточнив, що йдеться, зокрема, і про трагічні сторінки в історії українського і польського народів.

Читайте також: Меморіальний центр «Бабин Яр» назвав перші 159 імен нацистів, які убивали євреїв

Маршалок верхньої палати польського парламенту також підкреслив, що під час візиту до Києва має намір обговорити з Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим питання гібридної війни, яку з Польщею та Литвою веде режим Лукашенка, газопроводу Nord Stream 2, питання польської освіти в Україні, а також проблему навколо українського пам’ятника на горі Монастир неподалік Перемишля.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні тривають заходи до 80-их роковин трагедії у Бабиному Яру. 6 жовтня у Києві пам’ять загиблих у Бабиному Яру вшанують Президенти Ізраїлю та ФРН, глави парламентів Австрії, Чехії, Швеції, Словаччини, Польщі, Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-