Відкликанням Разумкова у Раді «керуватиме» Гетманцев

Відкликанням Разумкова у Раді «керуватиме» Гетманцев

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев головуватиме на засіданні парламенту 7 жовтня під час розгляду питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови ВР.

Це рішення підтримали 239 народних депутатів на засіданні в середу, передає кореспондент Укрінформу.

Серед інших кандидатів, які претендували на головування під час розгляду питання про відкликання Разумкова, розглядалися позафракційний Гео Лерос, Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність"), Олександр Бакумов ("Слуга народу"), яких запропонували представники "Європейської солідарності" та "Голосу".

Спочатку депутати провели рейтингове голосування. Найбільше голосів підтримки отримав Данило Гетманцев - 236. За Гео Лероса було 42 голоси, Олексія Гончаренка - 72, Олександра Бакумова - 118.

Читайте також: Відставка Разумкова: «слуги» вибрали депутата, який вестиме засідання 7 жовтня

Згідно з Регламентом, при розгляді питання про відкликання з посади Верховною Радою Голови ВР (крім відкликання за його особистою заявою), про дострокове припинення ним депутатських повноважень пленарне засідання веде перший заступник (заступник) Голови ВР або обраний Верховною Радою за процедурою (ad hoc) головуючий на пленарному засіданні з числа народних депутатів, який не підписав пропозицію про відкликання Голови ВР.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня, під час дводенного виїзного засідання у Трускавці, зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, під колективною ініціативою було зібрано 197 підписів.

Читайте також: Кондратюк відмовилася вести засідання Ради, де розглядатимуть відкликання Разумкова – депутат

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції партії "Слуга народу" Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати 5 жовтня відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів.

Окрім цього, вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Разумкова з посади спікера. Відповідне рішення передбачає розгляд питання відкликання Разумкова з посади Голови ВР у четвер, 7 жовтня.

Читайте також: Разумков піде до суду, якщо його позбавлять мандату

Головною кандидатурою на посаду очільника парламенту є чинний перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-